Na stronie używamy plików cookie do gromadzenia anonimowych informacji o ruchu dla niektórych funkcji strony i do ukierunkowanych reklam. Jeśli ich nie włączysz, możesz je ustawić tak, aby blokowały / usuwały je w przeglądarce komputera w dowolnym momencie.
Konserwa Royal Canin Sensitivity Control Duck & Rice jest pełnowartościową dietetyczną karmą dla psów, która dzięki swojemu składowi zmniejsza zdobytą wrażliwość na niektóre składniki karmy i substancje odżywcze.
Zanim poda swoim pupilom suchą- lub mokrą karmę dietetyczno leczniczą, koniecznie należy skontaktować się z lekarzem weterynarii, prosić o poradę. Podczas stosowania takich karm zalecana jest regularna kontrola zwierzęcia, inspekcja weterynaryjna. Jeśli w tym okresie stan pupila by się pogorszył, koniecznie należy powiadomić swojego weterynarza i poprosić o poradę.
Zalecenia:
Zastosowanie karmy jest zalecane przez okres 3-8 tygodni. Jeśli objawy wrażliwości znikają, można dalej stosować bez ograniczeń. Przed zastosowaniem zalecane jest poprosić o poradę weterynarza.
Wskazania:
- Alergie pokarmowe z objawami skórnymi i / lub systemu trawienia
- nietolerancja pokarmowa (np. nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy)
- Idiopatyczne zapalenie okrężnicy
- Atopowe zapalenie skóry
- ostra lub przewlekła biegunka u psów dorosłych lub szczeniąt
Przeciwwskazania:
- Nie ma
Specjalne właściwości konserwy Royal Canin Sensitivity Control Duck & Rice :
- Mięso drobiowe, mięso kaczki i ryż tylko bardzo rzadko mogą być czynnikiem powodującym nietolerancję pokarmową. Ich zastosowanie zmniejsza ryzyko reakcji uczuleniowej u psów
- Wysoka zawartość biotyny, niacyny i kwasu pantotenowego wraz kompleksem cynku-kwasu linolowego zmniejsza stratę wody przez skórę i wzmacnia jej funkcję barierową.
- Kwas eikozapentaenowy i kwas dokozaheksaenowy (długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega-3) regulują reakcje skórne i przyczyniają się do integralności błony śluzowej jelit.
- Kombinacja włókien strawnych (fruktooligosacharidy) i zeolitu utrzymuje w równowadze florę jelita i chroni nabłonek jelita.
Skład:
Mięso i pochodne zwierzęce (kaczka 49%), zboża (ryż 16%), substancje mineralne, pochodne roślinne, oleje i tłuszcze, różne cukry.
Dodatki (liczone na kg): Substancje dodatkowe o wartości odżywczej:
witamina D3 : 200 NE, E1 (żelazo): 11 mg, E2 (Jod): 0,65 mg, E4 (Miedź): 4,5 mg, E5 (Mangan): 3,5 mg, E6 (Cynk): 33 mg.
Inne substancje odżywcze:
- Arginina (%): 0.55
- L-lizyna (%): 0.5
Wartości odżywcze:
- Kwas arachidonowy (%):0.064
- Popiół surowy (%):2.0
- Biotyna (mg/kg): 0.55
- Wapń (%):0.48
- Włókno (%): 0.5
- Błonnik spożywczy (%):2.3
- DL-metionina (%):0.23
- EPA+DHA (%):0.23
- Tłuszcz (%):7.0
- Kwas linolenowy (%):1.0
- Luteina (mg/kg): 1.9
- Obliczana metabolizowana energia NRC 85 (kcal/kg): 1382.5
- Ważona metabolizowana energia NRC 85 (kcal/kg): 1460.0
- Metionina + Cystyna (%):0.3
- Wilgotność (%):68.0
- Ekstrakt bezazotowy (NFE) (%):13.5
- Omega-3 (%):0.35
- Omega-6 (%):1.2
- Fosfor (%): 0.4
- Białko (%):9.0
- Skrobia (%):11.7
- Tauryna (mg/kg): 2000.0
- Witamina A (UI/kg): 2100.0
- Witamina C (mg/kg): 80.0
- Witamina E (mg/kg): 185.0
Witaminy:
- Cholina (mg/kg): 1060.0
- Kwas foliowy (mg/kg): 0.14
- Witamina B1 (tiamina) (mg/kg): 3.0
- Witamina B12 Cyjanokobalamina (mg / kg): 0.028
- Witamina B2 (ryboflawina) (mg/kg): 5.0
- Witamina B3 (niacyna) (mg/kg): 360.0
- Witamina B5 (kwas pantotenowy) (mg/kg): 55.0
- Witamina B6 (pirydoksyna) (mg / kg): 1.1
- Witamina D3 (UI/kg): 300.0
Składniki mineralne:
- Chlor (%): 0.18
- Miedź (mg/kg): 4.8
- Jod (mg/kg): 1.33
- żelazo (mg/kg): 33.0
- Magnez (%): 0.04
- Mangan (mg/kg): 9.0
- Potas (%): 0.22
- Selen (mg/kg): 0.09
- Sód (%): 0.15
- Cynk (mg/kg): 52.0
Skład chemiczny | Ilość |
Wilgotność | 68,00 % |
Białko surowe | 9,00 % |
Oleje i tłuszcze | 7,00 % |
EPA + DHA | 0,23 % |
Surowy popiół | 2,00 % |
Niezbędne kwasy tłuszczowe | 1,55 % |
Włókno surowe | 0,50 % |